Odd Molly LA

Odd Molly har flyttat in på Robertson Boulevard, med sin kaotiskt bohemiska röra av kappsäckar och lådor. I Studio Feuers tolkning av Odd Molly som butik, möter det superfeminina en punkig excentricitet – i ett lyxigt gyllene skimmer.

Med det lyckade samarbetet med Odd Mollys första butik* i bagaget, hade vi tillsammans med Odd Molly en trygg bas att stå på. Vi har utgått från samma grundtankar, men dragit konceptet ännu längre. Los Angeles är en av världens modemetropoler med en extremt kräsen publik, butikslokalen ligger i ett A-läge som förpliktigar. Vi är i USA – Think BIG!

I en stad som aldrig åldras, där den perfekta ytan är allt, har Studio Feuer valt att arbeta med rörighet, fläckar, äkta slitage – genuina material som bara blir vackrare när tiden sätter spår.

En skruvad fasadlösning fångar uppmärksamheten. Odd Mollys egna textilier och mönster annonserar butiken genom en mängd markiser som trängs på fasaden. I butiken har vi skapat rum genom att hälla ner en hög lådor av olika storlek. Lådorna utgör provrum, podier, lager, kassa – modulsystem à la Odd Molly. Inuti högen gömmer sig butikens hjärta, ett runt rum klätt med antika dörrar.

Själen och stämningen i Odd Molly-butiken är en upplevelse i sig. Råa ytor står mot bruna, blanka, bearbetade material. Lyx mot skräp – mässing och skinn kombineras med masonit och spärrlaminat och hårt mot sirligt i det knypplade stängslet. Rikt detaljerade plagg svävar från taket i ett regn av mässingskedjor.

Vi har eftersträvat äkthet och patina. Slitna dörrar som väggpanel. Väggar klädda med målarduk, klottrade meddelanden och kladdiga färgrester. Provrummen ger en självförtroendekick. De är invändigt klädda med mässing och ljussatta för att sätta kunden i ett magiskt gyllene ljus. Du är vackrast i världen! (och den där blusen är du verkligen värd).

Fakta om Odd Molly i LA

Adress 104 S. Robertson Bvd., West Hollywood

Öppningsdatum 26 februari 2010

Yta 220 m2

Arkitektteam Tove Sjöberg, Milott Widolf,

Hedvig Andersson, Martin Hedenström, Anneke

Vanderhoydonck, Linnéa Holmberg

Illustratör Emma Sjöberg

Retail Manager Odd Molly Helena Rodinov

Fotograf Kenneth Johansson

*Odd Molly Boutique Stockholm, Humlegårdsgatan 13.

Projektet genomfört under vår tid som anställda på BSK Arkitekter

Share