Restaurang Arirang

Arirang är en institution i Stockholms restaurangvärld. Ett litet, varmt tempel för koreansk mat som öppnades på Luntmakargatan 1975, och fortfarande drivs av samma familj (två systrar, mamma, moster – och resten av familjen är också i högsta grad närvarande), i samma lokaler. En stor del av gästerna har varit stammisar sedan många år, och nya tillkommer hela tiden.
Vill man äta stans absolut bästa bibimbap, goda koreanska smårätter eller världens godaste kimchi så är det hit man ska gå.

Studio Feuer började samarbeta med Arirang 2014, och projektet har tagits vidare med små steg. Målet har varit modernisering, och att ta restaurangen in i nutiden – men att känslan och värmen som sitter i väggarna ska vara intakt – och att dessutom stora delar av den befintliga inredningen skulle behållas. Vi har försökt att förmedla kvalitet och samma omsorg om rummet, som den som köket visar med maten.
Första förändringen som gjordes var att uppdatera matsalen med stolar och bord, hovmästarpulpeten fick ny kostym och belysningen kompletterades med nya koppararmaturer.
2016 gick vi vidare och målade om restaurangens entrérum som även fungerar som butik, uppdaterade skyltar samt öppnade en take away-lucka ut mot Luntmakargatan.

Snickeri: Aarts Lundsjö genom Lars Lundsjö
Grafisk form: Barbro Ohlson Smith
Fotograf: Peter Rutherhagen
Rekommendation: Boka in ett besök! www.arirang.se

Share